Запрошуємо представників компаній і підприємств відвідати курс підвищення кваліфікації: «Нові правила маркування харчових продуктів» що проводиться Інститутом екологічного управління та збалансованого природокориствування у партнерстві з Державною екологічною академією післядипломної освіти та управління (ДЕА).
15 квітня 2019 року з 10.00 до 16.00.
Клуб лідерів якості (Київ, вул. Микільсько-Слобідська, 6Д).
Питання що будуть розглянуті:
1. Технічне регулювання.
1.1 Скасування ГОСТів. Подальші дії та вимоги до виробника.
1.2 Застосування нормативних документів. Підтвердження відповідності. Проблемні питання виробника і шляхи їх вирішення.
2. Вимоги нормативно-правових актів до маркування харчових продуктів.
2.1 Яким має бути маркування харчових продуктів у зв’язку з введенням в дію Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» з 06.08.2019 р.;
2.2 Умови застосування і способи підтвердження декларації «натуральний» щодо харчової продукції;
2.3 Правила застосування екологічного та органічного маркування;
2.4 Вимоги до надання інформації про відповідність системи управління виробника системам управління згідно з ISO 9001, ISO 22000, ISO 14001 тощо.
3. Відповідальність та штрафи за порушення вимог до маркування.
3.1 На що звернути увагу виробнику, щоб не привернути увагу (позапланові перевірки) і не отримати санкцій від Антимонопольного комітету та Держпродспоживслужби?
3.2 Державний контроль в Україні: інспектування та аудит операторів ринку. В чому різниця заходів державного контролю?
3.3 План державного контролю. Нова бальна система визначення ступеню ризику. Періодичність здійснення планового заходу з урахуванням суми нарахованих балів.
4. Практикум з маркування харчових продуктів.
4.1 Що має містити етикетка і від чого відмовитися?
4.2 Наочні приклади «неправильних» етикеток харчових продуктів.
4.3 Розробляємо правильну етикетку з врахуванням нових вимог нормативно-правових актів та нормативних документів.
Учасники отримають сертифікати про проходження курсу підвищення кваліфікації (ІV рівень акредитації).
Лекторами, в рамках курсу, виступлять представники юридичних компаній та об'єднань, профільних технічних комітетів стандартизації, експертних установ і організацій, Мінагрополітики, Держпродспоживслужби та Антимонопольного комітету України.
За участь у курсі сплачується внесок у розмірі 2085,00 грн. за одного учасника (без ПДВ). У рахунок вказаної суми входить плата за доповіді, консультації, методичні матеріали, комплексний обід.
Діє система знижок: у разі двох учасників від компанії (підприємства) – 5% знижки, у разі трьох та більше – 10% знижки.
Договір і рахунок для оплати участі та акту здачі-приймання послуг будуть відправлені на Ваш е-mail після отримання заявки про участь.
В день проведення курсу учасникам необхідно мати при собі два примірники договору, два примірники акту здачі-приймання послуг, оформлені стороною Замовника.
Контактна особа: Бузан Галина Сергіївна, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.; +38-066-405-42-80.