Інститут екологічного управління та збалансованого природокористування

Календар подій

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Методичні рекомендації щодо складання завдання на проектування для реконструкції зруйнованих будівель шкіл

15.02.2024 р. 09:00

За даними Міністерства освіти та науки України на січень 2024 року понад 3,5 тисячі закладів освіти зазнали тих чи інших руйнувань, майже 400 повністю зруйновані. За оцінками Світового банку для відновлення освітньої інфраструктури потрібно майже 14 млрд доларів.

Методичні рекомендації щодо складання завдання на проектування для реконструкції будівель закладів загальної середньої освіти, що постраждали внаслідок збройної агресії рф (надалі – Методичні рекомендації) розроблені на замовлення Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України (надалі – Агентство відновлення) експертною групою під керівництвом Світлани Берзіної – консультанта проєкту "Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС з енергоефективності в Україні", що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та співфінансуванням Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO) (надалі – проєкт GIZ).

Презентація та публічне обговорення Методичних рекомендацій відбулось 06 лютого 2024 в рамках чергового «Діалогу з ринком» Агенства відновлення на тему: послуги з проєктування, а також технічного обстеження й експертизи проєктів.

Захід відбувся у комбінованому форматі в Київській школі економіки за участю архітекторів, представників будівельних компаній повного циклу, компаній-проєктантів, професійних об’єднань, експертів із технічного нагляду, інженерів-консультантів.

Відео трансляція

Після публічного обговорення 14 лютого 2024 листом за № 766/1/10-02/06-338/10-24 голова Агентства відновлення – Мустафа-Масі Найєм повідомив проєкт GIZ про відсутність коментарів та зауважень до проекту Методичних рекомендації.

Команда Агентства відновлення на чолі з головою паном Мустафою-Масі Найємом під час публічних обговорень в Київській школі економіки 6 лютого 2024 року

Світлана Берзіна – під час публічних Київській школі економіки 6 лютого 2024 року

Учасники публічного обговорення в Київській школі економіки 6 лютого 2024 року

Методичні рекомендації:

Застосування рекомендацій дозволить Агентству відновлення та іншим замовникам замовити розробляння проєкту реконструкції школи за принципом Build Back Better (краще ніж було) з врахуванням кращих практик ЄС та рекомендацій Світового банку. Такі проєкти матимуть перевагу в отриманні фінансової допомоги відбудови, тому що відповідатимуть вимогам потенційних донорів до енергетичної ефективності, кліматичної та екологічної сталості.

Методичні рекомендації – завантажити тут.

Проєкт GIZ консультує замовників по усім практичним крокам підготовки проектної та тендерної документації для реалізації енергоефективних проектів з поліпшеними екологічними характеристиками, зокрема:

  • розробка завдання на проектування;
  • вимоги до показників енергоефективності та екологічних характеристик;
  • нецінові критерії та метод оцінки вартості життєвого циклу;
  • екодизайн, екологічна сертифікація та маркування.

Світлана Берзіна
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
+38099-642-81-57 (Тelegram, Viber, WhatsApp)