Інститут екологічного управління та збалансованого природокористування

Календар подій

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

На KyivBuild Ukraine про енергоефективне зелене будівництво

02.02.2024 р. 00:00

08.02.2024


KyivBuild Ukraine - міжнародна будівельна виставка для професіоналів.

На виставці представлений весь спектр продукції, обладнання, технологій та послуг - від ідеї архітектора до реалізації об'єкта, десятки різноманітних конференцій та рекомендацій.

Інститут екологічного управління та збалансованого природокористування (далі - Інститут) в партнерстві з Лігою Майстрів запрошує на бізнес-конференцію PROЕКТАНТ для замовників, архітекторів, інженерів-проектувальників, будівельників та всіх, хто зацікавлений у підвищенні культури будівельного бізнесу.

БUDUYСЕБЕ 2024 |PROЕКТАНТ
16 лютого, МВЦ (Броварській проспект 15, Київ), павільйон А, зал №1
13:00-15:00

Вхід безкоштовний після реєстрації. Кількість місць обмежена, реєстрація тут.

Принципи та методи відбудови краще ніж було і зеленої

За оцінкою Єврокомісії, відбудова України матиме величезні витрати, які повинна заплатити рф. ЄС підтримує Україну в будівництві більш кращого майбутнього за принципом Build Back Better and Greener. Це передбачає глибоку модернізацію країни на шляху до зеленої трансформації. В контексті будівництва це означає будувати за принципами сталого будівництва із застосуванням сучасних енергоефективних і ресурсоефективних технологій, методів управління, екологічних будівельних матеріалів. Саме такій підхід відповідає цілям Європейського Зеленої угоди та цифрової трансформації ЄС.

Програма конференції розкриває умови застосування цього принципу, інформує про наявні інструменти та практику їх реалізації на прикладі результатів діяльності проєкту GIZ "Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС з енергоефективності в Україні", що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та співфінансуванням Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO).

Модератор: Світлана Берзіна, президент ВГО «Жива планета» - партнер проєкту GIZ.

Програма бізнес-конференції PROSEСТION

Чому громади будуть замовляти проекти енергоефективного зеленого будівництва

На прикладі замовлення виконання проєкту по об’єкту: «Реконструкція будівлі Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 ім. Р.К. Рапія з влаштуванням укриття за адресою: вул. Армійська, 107 у м. Охтирка Сумської області». (15 хв.).

  • Павло Кузьменко, мер м. Охтирка Сумської обл.

Про нові Методичні рекомендації щодо складання завдання на проектування для реконструкції будівель закладів загальної середньої освіти, що постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації (10 хв.)

  • Ігор Кареєв, Інститут експертно-технічних рішень у будівництві;
  • Олег Картавцев, Інститут екологічного управління та збалансованого природокористування.

Проектування енергоефективних будівель з поліпшеними екологічними характеристиками (45 хв.)

  • Володимир Скочко, д.т.н.; Олександр Погосов, к.т.н.; Сергій Кожедуб, к.т.н.; Євген Кулінко, Андрій Посікера, Науково-освітній центр проектування та дослідження будівель з близьким до нульового енергоспоживанням КНУБА – консультанти проєкту GIZ.

Вимоги до будівельної продукції: якість, енергоефективність та екологічні характеристики (15 хв.)

  • Наталія Дюжилова, заступниця голови Державна інспекція архітектури та містобудування України

Будівельні матеріали і рециклінг відходів руйнації (15 хв.)

  • Андрій Скрипник, директор ДП УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ І ПРОЕКТНО-КОНСТРУКТОРСЬКИЙ ІНСТИТУТ БУДІВЕЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ ТА ВИРОБІВ «НДІБМВ»

Впровадження в Україні системи рейтингового оцінювання енергоефективних і зелених будівель (10 хв.)

  • Світлана Берзіна, президент ВГО «Жива планета» - партнер проєкту GIZ

Організатори

Партнери